Quantum Break

Quantum Break on kotimaisen Remedy Entertainmentin uusi ja valtava videopeliprojekti, joka julkaistaan huhtikuussa 2016.

Onko olemassa suomalaista pelaajaa, joka ei tunnista jotain näistä peleistä: Death Rally, Max Payne tai Alan Wake? Kuten saatoit jo arvata, pelien yhteinen nimittäjä on niiden takana oleva pelitalo nimeltään Remedy Entertainment. Nyt Remedyn Entertainmentin työpöydällä on julkaisustaan viivästynyt Quantum Break, jota odotamme kauppoihin ensi huhtikuussa.

Aika-ulottuvuutta venyttävä räiskintäpeli julkaistaan yksinoikeudella Xbox Onelle ja ajankohta on siirtynyt vajaalla vuodella eteenpäin. Pelin julkaisija on odotettavasti Microsoft, joka perustelee julkaisuajankohdan siirtämistä sillä, että olemme nähneet jo Halo 5, uuden Tomb Raiderin, Fablen ja Forza 6:n julkaisut vuonna 2015 – joten peli saa parempaa näkyvyyttä kun se vihdoin saapuu hyllyihin ensi keväänä.

Emme silti malta odottaa julkaisua, koska pelistä näytetyt trailerit näyttävät kyllä jo hyvin valmiilta! Yhtiön puhemies, Sam Lake, joka lainasi kasvonsa 2001 julkaistulle Max Paynelle, kertoo, että lisäaika käytetään pelin viimeistelyyn ja hiomiseen. Se on tietysti hyväkin asia, koska edelleen pelialan jättijulkaisujakin pusketaan ulos puolivalmiina ja pelejä saa päivitellä parin kuukauden välein, ennen kuin pelaamisesta tulee sujuvaa. Uskomme, että Quantum Break on viivästymisensä ansiosta tähän poikkeus.

Mistä Quantum Break kertoo?

Tarinapohjainen, synkkä Quantum Break on täysverinen toimintapeli, jossa mahtavan Shawn Ashmoren (X-men, The Following) näyttelemä Jack Joyce päätyy aikamatkakokeeseen, jolla on kohtalokkaat seuraukset. Syntyy suuri jännitysseikkailu Joycen yrittäessä selvittää sotkua, jossa panoksena on ajan jatkuvuus koko ihmiskunnan kannalta. Kuten osaat odottaa, pelin grafiikat ovat suorastaan uskomattomat.

2012 vuonna uusimman versionsa saanut Alan Wake nautti huippuarvosteluista, mutta vain kohtalaisesta suosiosta ja pelitalon budjetti oli tuolloin 20 miljoonan hujakoilla. Nyt puhutaan moninkertaisesta budjetista ja näin peli kuuluu maailman kalleimpien tuotantojen luokkaan. Peli onkin hyvin elokuvallinen ja mikä hienointa, pelin ohella tuotetaan tv-sarja, joka täydentää pelin tarinaa.

Tv-sarjan erikoisuutena fokus siirtyy pelin sankareista pahiksiin. Pelin ainutlaatuisena ominaisuutena pelaaja pääsee jokaisen osion lopussa pelaamaan pahiksilla, joiden tekemät valinnat vaikuttavat pelin kulkuun – sarja tulee mukana pelilevyllä ja jaksot näytetään pelaajan valintojen perusteella. Valinnat myös varmasti luovat mielenkiintoisia pulmia pelaajan kannalta? Vaikuttaako väärä valinta negatiivisesti protagonistin etenemiseen? Kannattaako se silti valita? Erittäin mielenkiintoista pelattavaa on luvassa.

Tuotanto on puhtaasti amerikkalaista meininkiä, tv-sarja kuvataan Los Angelesissa ja kuvataan Georgian osavaltiossa. Tämä tietenkin selittää osaltaan pelin suurta budjettia. Mukana ovat Gravity-elokuvan efekteistä vastannut firma ja liikkeentunnistusta kuvataan samalla studiolla, jossa tehtiin Avataria. Kovassa seurassa ollaan.

Taloudelliset riskit näin isossa pelissä ovat suuret. Vakautta antaa kuitenkin julkaisija Microsoft, jolta ei pätä lopu. Yhteistyötä on tehty jo vuodesta 2005 lähtien, joten peliyhtiö on hyvissä väleissä julkaisijaansa. Kyseessä on kuitenkin helposti Suomen kallein viihdetuotanto.

Toivomme, että espoolaisen peliyhtiön uusimman tuotoksen julkaisuajankohta on nyt pysyvä ja pääsemme vihdoin kokeilemaan Xboxin yksinoikeuspeliä huhtikuussa.

Maailmalla arvellaan, että maailmanlaajuiset pelimarkkinat ohittavat parin lähivuoden aikana yhteisarvollaan leffamarkkinat. Osaltaan tähän vaikuttaa pelien kehitys, jossa yhä enemmän painotetaan tarinankerrontaan, hahmonkehitykseen ja monipuoliseen ja realistiseen interaktiivisuuteen – jolloin peleistä tulee monin tavoin elokuvallisia ja menevät vielä pidemmälle, koska pelaaja pystyy itse vaikuttamaan tarinan kulkuun.

Menu